Kaplanidis Mills Superflours

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τα SUPERFLOURS είναι η νέα σειρά με βιολειτουργικά τρόφιμα από τους Μύλους Καπλανίδη αποτελείται από προϊόντα που βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Πέραν της κατεξοχήν διατροφικής τους αξίας, τα βιολειτουργικά τρόφιμα περιέχουν και επιπλέον συστατικά από φυσικές πηγές, τα οποία δρουν ευεργετικά σε συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού. 

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τα SUPERFLOURS είναι η νέα σειρά με βιολειτουργικά τρόφιμα από τους Μύλους Καπλανίδη αποτελείται από προϊόντα που βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Πέραν της κατεξοχήν διατροφικής τους αξίας, τα βιολειτουργικά τρόφιμα περιέχουν και επιπλέον συστατικά από φυσικές πηγές, τα οποία δρουν ευεργετικά σε συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού. 

ΚΑΝΝΑΒΗ

Τα προϊόντα SUPERFLOURS με Αλεύρι Κάνναβης παράγονται από τον καρπό της βιομηχανικής κάνναβης και δεν έχουν τις ψυχοτρόπες ουσίες που χαρακτηρίζουν το φυτό της κάνναβης!

Ο καρπός της κάνναβης θεωρείται πλήρης τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, Ω3 και Ω6 λιπαρά, ενώ επιπλέον περιέχει φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο.

Η πρωτεΐνη της κάνναβης είναι πλήρως απορροφήσιμη και ολοκληρωμένη αφου διαθέτει και τα 10 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός. Αντίθετα με άλλες φυτικές πρωτεΐνες είναι υποαλλεργική και δεν περιέχει φυτικά οξέα.

Τα προϊόντα SUPERFLOURS έχουν όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες της κάνναβης για τον οργανισμό ενώ παράλληλα είναι Πηγή Πρωτεϊνών και Φυτικών Ινών!

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Τα SUPERFLOURS με Εκχύλισμα Σταφυλιών περιέχουν τα αντιοξειδωτικά στοιχεία ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες και φαινόλες που παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

Το εκχύλισμα από σταφύλια, όπως προκύπτει σε πολλές δημοσιευμένες μελέτες της Ερευνητικής Ομάδας του Καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, αποδείχτηκε ότι παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, η οποία επιβεβαιώθηκε και σε κλινικές μελέτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιλαμβάνει το εκχύλισμα στα τρόφιμα μπορεί να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Η ίδια αντιοξειδωτική δράση διατηρείται αναλλοίωτη και στο έτοιμο προϊόν μετά από ψήσιμο.

  1. Stagos D., Kazantzoglou G., Theofanidou D., Kakalopoulou G., Magiatis P., Mitaku S., Kouretas D. Activity of grape extracts from Greek varieties of Vitis vinifera against mutagenicity induced by bleomycin and hydrogen peroxide in Salmonella Typhimurium TA102. Mutation Research (2006), 609: 165-175.
  2. Lekakis J, Rallidis LS et al. Polyphenolic compounds from red grapes acutely improve endothelial function in patient with coronary heart disease. Eur. Journal of Cardiov Prev Rehabil ( 2005) 12(6): 596-600.
  3. Stagos D., Umstead T.M., Phelps D.S., Skaltsounis L.,Charoutounian S., Floros J., Kouretas D. Inhibition of ozone-induced SP-A oxidation by plant polyphenols. Free Radical Research (2007), 41(3): 357-366.
  4. Stagos D., Spanou C., Margariti M., Stathopoulos C., Mamuris Z., Kazantzoglou G., Magiatis P., Kouretas D. Cytogenetic effects of grape extracts and plant polyphenols on MMC-induced SCEs in human blood lymphocytes. Journal of Agricultural and Food Chemistry (2007), 55: 5246-5252.
Μύλοι Καπλανίδη εκχύλισμα σταφυλιού
Μύλοι Καπλανίδη εκχύλισμα σταφυλιού

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Τα SUPERFLOURS με Εκχύλισμα Σταφυλιών περιέχουν τα αντιοξειδωτικά στοιχεία ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες και φαινόλες που παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

Το εκχύλισμα από σταφύλια, όπως προκύπτει σε πολλές δημοσιευμένες μελέτες της Ερευνητικής Ομάδας του Καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, αποδείχτηκε ότι παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, η οποία επιβεβαιώθηκε και σε κλινικές μελέτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιλαμβάνει το εκχύλισμα στα τρόφιμα μπορεί να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Η ίδια αντιοξειδωτική δράση διατηρείται αναλλοίωτη και στο έτοιμο προϊόν μετά από ψήσιμο.

  1. Stagos D., Kazantzoglou G., Theofanidou D., Kakalopoulou G., Magiatis P., Mitaku S., Kouretas D. Activity of grape extracts from Greek varieties of Vitis vinifera against mutagenicity induced by bleomycin and hydrogen peroxide in Salmonella Typhimurium TA102. Mutation Research (2006), 609: 165-175.
  2. Lekakis J, Rallidis LS et al. Polyphenolic compounds from red grapes acutely improve endothelial function in patient with coronary heart disease. Eur. Journal of Cardiov Prev Rehabil ( 2005) 12(6): 596-600.
  3. Stagos D., Umstead T.M., Phelps D.S., Skaltsounis L.,Charoutounian S., Floros J., Kouretas D. Inhibition of ozone-induced SP-A oxidation by plant polyphenols. Free Radical Research (2007), 41(3): 357-366.
  4. Stagos D., Spanou C., Margariti M., Stathopoulos C., Mamuris Z., Kazantzoglou G., Magiatis P., Kouretas D. Cytogenetic effects of grape extracts and plant polyphenols on MMC-induced SCEs in human blood lymphocytes. Journal of Agricultural and Food Chemistry (2007), 55: 5246-5252.